Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Le Mans 2017: Porsche győzelem a drámai futamon

2017. június 18. - Endurancing

A #2-es rajtszámú Porsche nyerte meg a kaotikusa alakult 85. le mans-i 24 órás futamot. Másodikként intették le a #38-as Jackie Chan Racing versenygépét. Harmadik lett a #13-as Rebellion. GTE Pro-ban a végletekig gyűrte egymást a #63-es Corvette és a #97-es Aston Martin, a csatározásuk végén pedig az Aston Martin került ki győztesként. Az amatőröknél pedig 3 Ferrari állhat a dobogóra, a következő sorrendben:  #84, #55, #62. 

Részletes beszámolóval később jelentkezünk. 

Le Mans 2017: Toyota rajtelsőség körrekorddal

A Toyota Gazoo Racing szerezte meg a 85. Le Mans 24 órás pole-pozícióját, valamint a második rajtkockát is. Történelmi csütörtök este volt ez Franciaországban, hiszen mind a négy kategória körrekordját megdöntötték a 13.6 km hosszú pályán.

 

Tovább

Le Mans 2017: Toyota az élen az első kvali után

Szerdán megkezdődtek a 2017-es le mans-i 24 órás verseny eseményei. A délután folyamán egy 4 órás szabadedzésen hangolódhattak a pilóták és a csapatok az esti első időmérőre. Az eredetileg 2 órás kvali 20 perccel lerövidült, hiszen a Road to Le Mans sorozat szabadedzése során sérült a szalagkorlát, melynek javítási munkálatai belenyúltak a 22 órás kezdésbe, így értékes pályán töltött perceket veszített mind az 59 csapat.

 

Tovább

ELMS Silverstone: A United Autosports mindent vitt

Az európai Le Mans sorozat első versenye Silverstone-ban került megrendezésre és azonnal megmutatta foga fehérjét, hiszen igazi minőségi autóversenyt láthattunk tele fordulatokkal, remek taktikákkal és rendkívül gyors versenyzőkkel.

 

Tovább

WEC Silverstone: Toyota diadal elképesztő 6 óra után

DC Racing, Ford és Clearwater Racing a többi kategória csúcsán, az angliai versenypályán rendezett szezonnyitón. Szokásunkhoz hűen, kategóriánként vesszük végig a verseny történéseit. Aki azt hitte, hogy az Audi nélkül már nem lesz akció a WEC-ben, arra ez a verseny csúnyán rácáfolt.

 

Tovább

James Rossiter és Dominik Kraihamer Kubica helyén

A volt F1-es versenyző, Robert Kubica bejelentette még a hétvége előtt, hogy nem fog a ByKolles Racing ENSO CLM P1/01 Nissan LMP1-es autójával versenyezni a WEC 2017-es szezonjában.

 

Kraihamer a monzai teszt alatt vezette már a ByKolles versenygépét és tavaly még az LMP1-es kategóriában induló Rebellionnak volt a pilótája. James Rossiter pedig mondhatni visszatér, miután tavaly már két versenyen indult ezzel a csapattal.

 

Oliver Webb, aki eredetileg Kubica mellett lett volna a második pilóta, most két másik csapattársat kapott maga mellé. Elárulta, hogy nagyon várja már a szezonkezdete és jó előérzetei vannak a silverstone-i hétvégével kapcsolatban, hiszen ez lesz Webbnek a hazai futama és elmondása szerint sokat fejlődött az autó a monzai teszt óta.

WEC 2017: Lássuk a résztvevőket

Jövő hétvégén kezdetét veszi az endurance világbajnokság hatodik idénye, mi pedig ebből az apropóból megnézzük, hogy kikre számítsunk a silverstone-i rajtrácson.

A tervek szerint 28 versenygép fog majd felsorakozni a már jól megszokott 4 kategóriában: LMP1, LMP2, GTE Pro, GTE Am.

 

Tovább

ELMS 2017: Erős mezőny idén is

Már rég elmúltak azok a napok, amikor az Európai Le Mans Sorozat szenvedett, hogy feltöltse a rajkockákat, idén is három kategóriában fognak versenyezni a nevezett csapatok, minőségi csatákat ígérve. 36 versenygép gurul majd pályára, a bolygónk legnagyobb LMP2-es mezőnyével az élen, nagyszerű évnek nézünk elébe.

 INNEN lehet letölteni a nevezettek listáját

 Pillantsuk is bele kicsit részletesebben:

 

Tovább

2 bajnoki cím 1 év alatt: interjú Mór Csabával

 

Mór Csabával a Villorba Corse versenyzőjével készítettünk még a Gulf 12 órás endurance versenyt megelőzően egy interjút. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy miképpen fog alakulni a verseny kimenetele, összefoglalót a cikk végén lehet olvasni, ahol Csaba saját szavaival írja le a 2-szer hat órára bontott verseny történéseit, valamint élményeit a Dubai-ban található Yas Marina versenypályáról.

Tovább
süti beállítások módosítása