Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Bathurst 1000 – Ez történt

2016. október 09. - Endurancing

Ahogy arról már beszámoltunk, Will Davison és Jonathan Webb által alkotott páros nyerte 2016-ban a Supercheap Auto Bathurst 1000-et a gyönyörű Mount Panoramai aszfaltcsíkon.

Davison pusztán 0.1434 másodperces előnnyel szelte át a célvonalat Shane Van Gisbergen előtt az utolsó körben, minden idők legszorosabb befutóján.

A csapattárs Jonathon Webb, aki egyben csapatvezető is már nem bírta a végén az izgalmakat, amint volt versenyzője támadja jelenlegi társát a győzelemért a legnagyobb futam utolsó köreiben.

Egészen a 92. körig nem kellett a biztonsági autónak a pályára gurulnia, de a verseny második fele viszont tele volt mindennel, amit rajongó csak kívánhat. Hatalmas ütközések, zseniális manőverek és izgalmas taktikázás a háttérben.

Úgy tűnt, hogy Jamie Whincup és Garth Tander csatázni fog a futam végéig, mikor egy baleset történt Scott McLaughlinnal, ami mindhárom versenyzőt negatívan érintett. Tander a falban kötött ki, McLaughlin a kavicságyban landolt és Whincup pedig egy 15 másodperces büntetést kapott a szerepéért az incidensben.

 

Ez már a harmadik alkalom volt, hogy Whincup elpuskázta a lehetőségét a győzelemért, így végül 11. helyen végzett a hatszoros Supercars bajnok.

Davisonnak a verseny vége felé spórolnia kellett az üzemanyaggal, nehogy mégegy kiállásra legyen szükségük. Van Gisbergen ezt kihasználva folyamatosan csökkentette a hátrányát és az utolsó kör utolsó kanyarjában utol is érte az éllovast, de megelőzni már nem tudta Davisont.

Egy teljes kör erejéig sem vezette a versenyt, de a végén őt állhatott fel a dobogó legtetejére.

„Egyszerűen nincsenek szavak, annyira stresszes volt a vége. Elkaptak az utolsó kanyarban és kifogytam az üzemanyagból, mikor áthaladtam a célvonalon.” – mondta Davison.

A második helyen befutó van Gisbergen – Alex Premat páros mögött egy kis csapat, a Lucas Dumbrell Motorsport szerezte meg a második dobogós helyezését történetük során. A csapat pilótái, Nick Pernat és Cameron McConville büszkén ünnepelhetett a dobogó legalsó fokán.

A legjobb ötösbe még Cameron Waters/Jacl Lebrocq és Scott Pye/Tony D’Alberto fért be ezen a nem mindennapi futamon.

Bathurst idén is bebizonyította, nem véletlenül hívják a világ legnagyobb versenyének. 

A bejegyzés trackback címe:

https://endurancing.blog.hu/api/trackback/id/tr3611783599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása