Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

ELMS Silverstone: Dragonspeed a pole-pozícióban

2017. április 15. - Endurancing

Ben Hanley szerezte meg az első rajtkockát egy 1:44.04-es idővel a #21 Dragonspeed csapatnak az európai Le Mans sorozat első állomásán Silverstone-ban. A hazai pályán versenyző brit pilóta életének első pole-pozícióját szerezte.

 Második helyről az United Autosports #32-es számú versenygépe indulhat, hiszen Filipe Albuquerque mindössze 0.274 másodperccel maradt el a #21-estől. Harmadik helyről startolhat majd a #39 Graff, melynek testvére a #40-es a kvalifikáció felénél a szalagkorlátnak csapódott, így még piros zászló is félbeszakította az edzést.

 

Az LMP3-as kategóriában az AT Racing szerezte meg az elsőséget Mikkel Jensen-nel a volán mögött, aki össze tudott rakni a LIGIER JS P3-mal egy 1:53.665-ös kört és több mint egy tizeddel verte a #2 United Autosports-ot, akik mögül a testvérautó, a #3-as fog indulni.

 

Nicki Thiim, aki ezen a hétvégén a WEC-ben is fog egy másik Aston Martinnal versenyezni, futotta a GTE kategóriában a leggyorsabb kört a TF Sport színei alatt. Mögüle alig két tizeddel lemaradva indul a másik, Beechdean AMR csapat által indított Aston, a harmadik helyet pedig a Spirit Of Race Ferrarija kaparintotta meg.

 

A négyórás verseny szombaton magyar idő szerint 15:30-kor kezdődik, az ELMS youtube csatornáján élőben követhető.

Kvali végeredmény

Spotter Guide a versenyhez

A bejegyzés trackback címe:

https://endurancing.blog.hu/api/trackback/id/tr9212428267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása