Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

ELMS Estoril – Verseny összefoglaló és a bajnokság végeredménye

2016. október 28. - Endurancing

A 2016-os Európai Le Mans Sorozat a portugáliai Estorilban tartotta szezonzáró versenyét, ahol drámai körülmények között dőlt el a bajnoki cím sorsa az LMP2-ben és a GTE kategóriában egyaránt. A #46-os Thiriet by TDS Racing LMP2-es járműve, amely a verseny előtt vezette a pontversenyt az összetettben, egy komfortosnak nevezhető 14 pontos előnnyel valamint a GTE listavezető JMW Motorsport 20 pontos előnnyel érkezett meg az utolsó fordulóra, de a verseny első fele mindkét bajnoki cím várományos számára katasztrofálisan alakult.

Tovább

ELMS Estoril – Beharangozó

A 2016-os Európai Le Mans sorozat a végéhez ér ezen a hétvégén Portugáliában, egy 4 órás futammal zárják az évet a bajnokság részvevői. 37 versenyautó fog felsorakozni a rajtrácson. Az utolsó versenyhétvégén fog kiderülni, hogy ki nyeri meg idén az LMP2-es és a GTE kategóriát, hiszen egyedül az LMP3-asok között dőlt el matematikailag is, hogy ki zárja az évet az élen a pontversenyben.

Tovább

Bathurst 1000 – Ez történt

Ahogy arról már beszámoltunk, Will Davison és Jonathan Webb által alkotott páros nyerte 2016-ban a Supercheap Auto Bathurst 1000-et a gyönyörű Mount Panoramai aszfaltcsíkon.

Davison pusztán 0.1434 másodperces előnnyel szelte át a célvonalat Shane Van Gisbergen előtt az utolsó körben, minden idők legszorosabb befutóján.

Tovább

A végeredmény!

Egyelőre fogadjátok a végeredményét a Bathurst 1000 idei versenyének, a későbbiekben pedig megosztunk néhány érdekes momentumot a futamról! A "Started" alatti két számból az első a rajtrácson elfoglalt pozíció, a második hogy mennyit javított, vagy éppen rontott ahhoz képest a csapat.

 

Tovább

Ha lemaradtál volna...

Az időzónák miatt nehéz követni Ausztrália legnagyobb autóversenyét, ezért nálunk most visszanézheted a legjobb 10 versenyzőt, amint megpróbálják megszerezni az első helyet a kvalifikációban. Magyarországon kizárólag az endurancing.blog.hu-n követheted Bathurst eseményeit!

Ne feledd, a verseny vasárnap hajnali 2:10-kor kezdődik. 

süti beállítások módosítása