Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

ELMS Estoril – Beharangozó

2016. október 21. - Endurancing

A 2016-os Európai Le Mans sorozat a végéhez ér ezen a hétvégén Portugáliában, egy 4 órás futammal zárják az évet a bajnokság részvevői. 37 versenyautó fog felsorakozni a rajtrácson. Az utolsó versenyhétvégén fog kiderülni, hogy ki nyeri meg idén az LMP2-es és a GTE kategóriát, hiszen egyedül az LMP3-asok között dőlt el matematikailag is, hogy ki zárja az évet az élen a pontversenyben.

10 LMP2-es versenygéppel fogunk találkozni a rajtrácson. Még három csapatnak van esélye megkaparintania a bajnoki címet, így óriási meccsre számíthatunk ebben a kategóriában. Thiriet by TDS Racing 92 ponttal áll az élen 5 forduló után. Mögötte 14 pont lemaradással a #38-as G-Drive tanyázik, harmadik helyen a #32-es SMP Racing csapata áll, 24 pontra az éllovastól.

A Dragonspeed Racing hatalmas önbizalommal érkezik a szezonzáróra, hiszen a legutóbbi futamot Spa-ban bezsebelték és most komoly befolyásuk lehet az összetettre, ha megtalálják a tempójukat. Érdemes lesz még a Greaves Motorsportra is figyelni, ők is tudtak nagyon gyorsak lenni és akarva akaratlanul is beleszólhatnak a bajnokság végkimenetelébe.

 

18 LMP3-as Ligier-t figyelhetünk majd a hétvége során, azonban ebben a kategóriában az United Autosports #2-es rajtszámú pilótatriója már bebiztosította a bajnoki címet Spa-ban, de minden bizonnyal Alex Brundle, Christian England és Mike Guash mindent meg fog tenni, hogy feltegyék az i-re a pontot és megnyerjék az idei év utolsó versenyét is.

A GTE kategóriában is nyitott még a harc az összetett elsőségért, a JMW Motorsport 73 ponttal várhatja az utolsó futamot, ezzel már a második helyét és a jövő évi Le Mans-i indulását bebiztosítva. Andrea Bertolini, Rob Smith és Rory Butcher hármas győzelmi sorozatát és 20 pontos előnyét a pontversenyben a #99-es Aston Martin próbálja majd megdönteni. Az összetett második helyre és a vele járó 2017-es Le Mans-i nevezésre esélye van még a jelenleg 51 ponttal rendelkező #56-os AT Racing Ferrarinak és a #77-es Proton Competition Porschének is a maga 58 pontjával.

Magyar idő szerint a kvalifikáció szombaton 13:45-kor kezdődik, a négy órás verseny vasárnap
 14:30-kor kapja majd meg a zöld zászlót.

Élő angol közvetítés elérhető lesz az ELMS youtube csatornáján, ahol nem csak a versenyt, hanem a kvalifikációt is meg fogják mutatni élő egyenesben.
LIVE TIMING linkje itt érhető el.
Spotter’s Guide pedig ITT tölthető le.

A bejegyzés trackback címe:

https://endurancing.blog.hu/api/trackback/id/tr1611827977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása