Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

WEC Fuji – Hírek a verseny előtt

2016. október 14. - Endurancing

Már hivatalos a FIA WEC 2017-es naptára, visszatérő csapat az LMP2-be és sok pilótacseréről számolhatunk be a 6 órás versenyt megelőzően.

Megerősítették a FIA WEC 2016-os naptárját. Ahogy arra számítani lehetett, a Le Mans-i verseny idén is ütközni fog az európai F1-es nagydíjjal. Egy másik érdekes ütközés a Nürburgringi futammal kapcsolatban az, hogy ugyan azon a hétvégén rendezik a Formula-E versenyét is New Yorkban. A galibát az okozza, hogy több gyári pilóta is részt vesz mindkét bajnokságban, így Loic Duval, Lucas Di Grassi, Stéphane Sarrazin és Sam Bird is döntésre kényszerül majd, hogy hol versenyezzen.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Rebellion Racing az LMP2-es kategóriában fogja folytatni jövőre a versengést.Cikkünket ITT éri el.  

A Manor ismét két autóval fog felállni a rajtrácsra, a #45-ös Oreca05/Nissan Nürburgring óta nem vehetett részt a száguldásban. Ezen a hétvégén Tor Graves, Shinji Nakano és Alex Lynn próbálja majd megszerezni az LMP2-es kategóriában a győzelmet. Alex Lynn neve ismerősen csenghet egyesek számára, hiszen Lynn a GP2-ben bontogatja szárnyait és a Williams F1-es istálló tesztpilótája 2015 óta a fiatal brit.

Új festést és teljesen új versenyzőket kap a #30-as Tequila Patron Extreme Speeds Motorsport LMP2-es gépe, hiszen Antonio Giovanizzi, Giedo van der Garde és Sean Gelael fog megküzdeni az elemekkel és az ellenfelekkel.

A #26-os rikító narancssárga G-Drive Oreca05/Nissan is egy pilótacserével várja a japán versenyt, hiszen René Rastnak a DTM-ben kell a hétvégén versenyeznie, helyét Will Stevens fogja átvenni az LMP2-es kocsiban.

Természetesen a GTE kategóriát sem hagyjuk ki, ugyanis megújult a BoP. A GTE Pro Aston Martinok domináns teljesítményét próbálják meg a szabályalkotót kissé visszaszorítani, valamint a #77-es Porsche 20 kiló súlycsökkentése is a még kiélezettebb csatákat fogja majd szolgálni.

Érdemes lesz majd a Toyotákra is figyelni, hiszen a Le Mans-i drámai kudarcot talán már fel tudták dolgozni és most hazai közönség előtt mutathatja meg az #5-ös és a #6-os LMP1-es autójuk, hogy mit is tudnak.

A 6 órás verseny vasárnap hajnali 4 órakor fog kezdődni, a magyar közvetítésre az Eurosporton számíthatnak majd a nézők.

Spotter's guide-ot INNEN tudnak letölteni, a live timing pedig ITT lesz elérhető a verseny alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://endurancing.blog.hu/api/trackback/id/tr8311807889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása