Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Mark Webber kiszáll

2016. október 14. - Endurancing

Csütörtökön jelentette be Mark Webber, hogy az idei év végén szögre akasztja a sisakját és visszavonul a versenyzéstől. Utoljára a bahreini 6 órás WEC futamon láthatjuk az LMP1-es autó volánja mögött.

2001-ben mutatkozott be a Formula-1 világában a Minardi csapat versenyzőjeként, végül a Red Bull pilótájaként fordított hátat a száguldó cirkusznak. Összesen 215 futamot teljesített F1-es gépekkel, majd 3 évnyi hosszútávú versenyzés következett az életében. Timo Bernhard és Brendon Hartley csapattársaként 2015-ben megnyerte a világbajnokságot, így idén az #1-es Porschéban fog pontot tenni az autóversenyzői karrierjének végére.

A 40 esztendős ausztrál számára a novemberi bahreini 6 órás viadal lesz a legutolsó verseny. „Megérkeztem oda, ahová tartozom. Mindig is a Porsche márkát szerettem a legjobban, és ez is illik hozzám a legjobban. Hiányozni fog a sebesség, a leszorítóerő, a versengés, de szeretném a csúcson abbahagyni, és már nagyon várom az új feladatokat” – nyilatkozta.  

„Az F1-ről az LMP1-re váltani nagy változást jelentett, egy egészen új tapasztalat volt. De a legjobb időpontban jött ez számomra. Szerettem Timóval és Brendonnal osztozni az autón, jól meg is értettük egymást, és ez olyan különleges érzés, amire örökké emlékezni fogok. Bahreinben furcsa lesz legutoljára versenyautóba ülni, de mostantól igyekszem maximálisan kiélvezni az összes hátralévő futam minden pillanatát” – mondta Webber.

Fritz Enzinger, a Porche motorsport programjának vezetője is nagy szavakkal illette az ausztrál pilótát: „Az építkezés időszakában Mark tovább erősített minket a tapasztalatával, remekül beilleszkedett a csapatba. A volán mögött egy igazi harcos, soha nem riad meg a legszorosabb kerék a kerék elleni csatáktól sem, közben viszont kiváló taktikus, emellett csapatember. Ezek a tulajdonságok tették őt kiváló hosszútávú versenyzővé, a 2015-ös szezon bajnokává Timo Bernhard és Brendon Hartley oldalán.

Kompetitíven valószínűleg már nem fogjuk látni autóban ülni, de a TV képernyőjén még találkozhatunk vele F1-es szakértőként, nem kizárt, hogy a jövőben is a rajongók szeme előtt folytatja karrierjét. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endurancing.blog.hu/api/trackback/id/tr1611807733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása