Hírek magyarul Le Mans világából

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

Endurancing - Hosszútávú autóversenyzésről

A Rebellion Racing LMP2-ben folytatja

2016. október 06. - Endurancing

A négyszeres privát LMP1-es trófea győztese a 2017-es szezont már az LMP2-es kategóriában fogja megkezdeni.

A Rebellion csapat 2009-ben versenyzett először az LMP1-es kategóriában, egy Lola kasztnival és egy Aton Martin V12-es motorral. 2010-ben két LMP1-es autót futtatott, mindkettőt Lola karosszériával szerelve és 5.5 literes V10-es Judd motorral hajtva. 2011 és 2014 között szoros kapcsolatot ápoltak a Toyotával, így ebben az időszakban a 3.4L V8 Toyota motorokat használtak. Ezzel az együttműködéssel rengeteg sikert értek el, a legnagyobb talán az összetett negyedik helyezés Le Mans-ban a 2012-es és 2014-es évben.

A szabályok változása miatt 2014 elején a Rebellionnak az ORECA-val együttműködve kellett megépítenie a saját LMP1-es versenygépét, a Rebellion R-One-t. Az R-One-t ebben az időszakban egy V8-as Toyota motor hajtotta, amely remekül szolgált, de a 2015-ös évben még több teljesítményre volt szükségük, így az R-One újra lett gondolva és egy V6-os ikerturbó került bele az AER-től.

A negyedik helyezés Le Mans-ban megmutatta, hogy a privát csapatok is fel tudják venni a versenyt a gyári alakulatokkal a WEC-ben. 2014-től viszont egyre jobban feszegették a gyári csapatok a határokat, így már nem sok babér termett a Rebellionnak. 7 éven át volt a privát istállók zászlóshajója a Rebellion az LMP1-ben, de a következő évtől már LMP2-es csapatként fogja megkezdeni a szezont.

Amúgy is egy érdekes időszakát éljük az LMP2-es kategóriának, hiszen jövő évtől új szabályok jönnek, az autók gyorsabbak lesznek és a versengés is egyre izgalmasabbá válik a csapatok és gyártók között.

A Rebellion közleményéből azonban kimaradtak bizonyos részletek, nem nevezték meg a leendő versenygépük gyártóját, valamint arra sem tértek ki, hogy egyáltalán a WEC-ben kezdik-e a 2017-es szezont.

A bejegyzés trackback címe:

https://endurancing.blog.hu/api/trackback/id/tr1311776481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása